Аренда пристрою для вимірювання опору заземлення

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
gylka
Стать:чол
Аренда пристрою для вимірювання опору заземлення

Повідомлення gylka » 10.9.12 13:50

Електрики тут є? :) Люди, позичте пристрій для вимірювання опопру заземлення. Не задарма, а хай буде за якусь відносно символічну плату. Дам під заставу щоб вам спокійніше було, що я не втечу з країни з таким цінним пристроєм. Одним словом, пишіть, домовимось! :)

skype - gylkag
icq - 114638948
тел - 050-387-5556
Льоша

AVVAKUM
новичок
новичок

Re: Аренда пристрою для вимірювання опору заземлення

Повідомлення AVVAKUM » 12.9.12 10:43

В принципе, если не требуется метрологически аттестованный прибор, и измерение проводить только для самоуспокоения, то можно просто собрать измерительную схемй на базе цифрового мультиметра и дополнителного источника напряжения
— В резюме вы указали, что вам не нравятся геи...
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.
— Вот видите? Я так и написал.

gylka

Повідомлення gylka » 13.9.12 00:02

Да, треба це тільки для самозаспокоєння, що опір заземлення з цим заземляючим пристроєм (ЗП) що зараз зробив - 4 Ом.
Ситуація така... Використовував модульно-штирьове заземлення, забив на 7,5метрів. Опір міряв за схемою, як я собі уявляю можна вимірювати маючи наявну фазу 220В і не маючи спец приладу з генератором напруги. Використовував чайник в ролі резистора з водяним охолодженням:
Зображення
Uf - фаза. Uch - падіння напруги на опорі. I - струм чреез опір і ЗП. Uz - падіння напруги на заземленні. Rz - опір заземлення.
Тобто опір послідовно ЗП. Тестером - падіння напруги на опорі і вуаля... Вийшло 30 Ом, що ніби ж дохера.
Штука в тому що рівень води там менше 6 метрів, а забито на 7,5 метрів. Вода ж не може бути дистильованою під землею, правильно? Правильно. Чому тоді виходить 30 Ом?
Підозрюю, що там треба було ще щось враховувати... Можливо в формулі не враховував опір ЗП на трансформаторі (опір проводів, обмотки всюди вважаємо = 0)... Може там нейтраль погано заземлена, чи хз... Я не електрик, шарю не дуже сильно, хоча якщо хтось пояснить - зрозумію.
От і хотів би виміряти окремим приладом опір, щоб зрозуміти чи вода тут ні на що не впливає і метод ок, треба забивати далі... чи таки щось не враховано....

Якщо хтось знає і може пояснити - з радістю вислухаю. Але ще краще - позичте прилад для вимірювання опору заземлення :)

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 13.9.12 07:58

30 Ом вполне реально для одного штыря.
Но для правильного измерения заземления обычно используется дополнительный электрод
Зображення
а вообще здесь описана несколько методов
http://www.ex.ua/storage/586774246759
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.

gylka

Повідомлення gylka » 13.9.12 10:06

30 Ом вполне реально для одного штыря.
Но для правильного измерения заземления обычно используется дополнительный электрод
Якщо одиним штирем забити на 1000м то там буде 0 Ом, питання ж довжини (глибини) а не кількості шитрів.
Про "ще один електрод", то звичайно з тієї схеми очевидно використовується метод вольтметра-амперметра, але у мене немає джерела напруги, крім вхідної фази...
Не дає подивитись, пише треба ключ ввести

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 13.9.12 10:46

так будет правильно http://www.ex.ua/view_storage/586774246759
я имел в виду, что для одного довольно короткого штыря 30 Ом вполне реально. :yes
А 0 Ом :o все равно никогда не будет :58:
Добавь еще штырей. К стати, забивать их удобнее перфоратором
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.

gylka

Повідомлення gylka » 13.9.12 22:02

За спробу допомогти звичайно дякую, але все це не цікавить, так як це все я і так знаю. Повторюю, у мене немає приладу для вимірювання, див. назву теми.
Мене цікавить:
- як може бути 30 Ом, коли там вода?
- чи правильний метод той що я навів? якщо ні, то що він не враховує?
- позичте прилад для вимірювання опору заземлення

все решта: чим бити, чи можливі 0 Ом в природі (логічно, що малось на увазі ~ 0 Ом) і т.д. - не цікавить.

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 15.9.12 17:09

За спробу допомогти звичайно дякую, але все це не цікавить, так як це все я і так знаю. Повторюю, у мене немає приладу для вимірювання, див. назву теми.
Мене цікавить:
- як може бути 30 Ом, коли там вода?
- чи правильний метод той що я навів? якщо ні, то що він не враховує?
- позичте прилад для вимірювання опору заземлення

все решта: чим бити, чи можливі 0 Ом в природі (логічно, що малось на увазі ~ 0 Ом) і т.д. - не цікавить.
не цікавить, а зря Уж очень слабо вы разбираетесь в теме.
Но тогда по существу вопросов
1. 30 ом для воды неплохой показатель попробуйте померяйте удельное сопротивление воды.
2. Метод измерения в корне неверный. Результат который получили вы является суммой сопротивлений = Rзаземления трансформатора подстанции + Zобмотки трансформатора + Rлинии передачи + Rдомашнего заземления. Причем первое и последнее наиболее существенны.
3. Сейчас планирую уехать на недельку, вернусь одолжу, если сохранится необходимость
и если ответишь на вопрос: с какой целью делается заземление?
Защитное заземление служит прежде всего для защиты от атмосферного электричества и сопротивление его тут является важной величиной. Тогда непонятны твои маневры с сетевой проводкой.
Для защиты от поражения электричесвом квартирной проводки применяют защитное зануление. Если использовать заземлитель для подключения к нему корпусов электроприборов, вместо защитного зануления, то тут вообще не стоит бороться за низкое сопротивление. Только бед больше наделаешь и наверняка уже не сможешь использовать зашитные дифференциальные автоматы, поскольку всегда существующая емкостная утечка, довольно большая в старой бытовой технике, может оказаться достаточно большая для срабатывания дифференциальных автоматов. И уж ни как не стоит использовать зануление и заземление приборов одновременно, поскольку дифавтоматы наверняка вырубятся.
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.

gylka

Повідомлення gylka » 24.9.12 23:40

Пардон, не відповів відразу так як сам для себе остаточно не відповів на пару питань, а оптім забув...
1. Та да, вже почитав... все рівно дивно для мене це, але буду глибше бити...
2. Саме так. От тільки щось сумніваюсь, що там ще додається "Rзаземления трансформатора подстанции". А всі інші опори я ж приймаю ~0.
Знайшов таке чтиво, в самому низу:
http://www.ivtechno.ru/articles-one?id=29
Причому такий метод виявляється описується багато-де і ббагато людей ним вимірювали і навіть деякі порівнювали з замірами М416 і там цифри з малою похибкою виходили (наприклад 3,6 Ом і 3,7 Ом відповідно).
Вони посилаються як на те що метод - ок, на білоруський документ РД 02150.007-99. Мабуть малось на увазі п.7.3, бо більше нічого схожого я не знайшов:
Повторное заземление нулевого провода воздушной линии рекомендуется измерять с помощью калиброванного нагрузочного резистора с водяным охлаждением НР-64/220, он может использоваться для производства измерения распределения напряжений прикосновения и шага на пониженных токах с последующим пересчетом полученных значений на номинальный ток короткого замыкания или на номинальное напряжение на металлоконструкции в момент замыкания.
більше нічого детального, але ж все рівно метод логічний як на мене...
3. О! Я б з радістю взяв. Якщо тобі зручно, на ці вихідні. (напишу в ПП)
Планую забивати далі і хотілося б бути на 100% в усьому впевненим в замірах.

Планую робити стандартну ТТ схему. В кооперативі звичайно дають тільки фази і нуль. TN-C з захисним зануленням робити не хочу, якщо є можливість зробити ТТ.
Только бед больше наделаешь и наверняка уже не сможешь использовать зашитные дифференциальные автоматы, поскольку всегда существующая емкостная утечка, довольно большая в старой бытовой технике, может оказаться достаточно большая для срабатывания дифференциальных автоматов. И уж ни как не стоит использовать зануление и заземление приборов одновременно, поскольку дифавтоматы наверняка вырубятся.
Про ємнісні витоки навіть не знаю що сказати розумне... не стикався, не знаю... буду дивитись...
А що мається на увазі "И уж ни как не стоит использовать зануление и заземление приборов одновременно, поскольку дифавтоматы наверняка вырубятся."? В головному щитку в домі до всіх захистів на СУП РЕ і N вирівняються, а далі ж вони йдуть незалежно (ТТ). Як їх можна одночасно використовувати? Як це?

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 233 гостей