Травневе Поділля 2013-го року

Для опису покатньок та походів, що можуть стати еталоном
Rulevoy
* * *
Стать:чол
Травневе Поділля 2013-го року

Повідомлення Rulevoy » 12.6.13 16:33

Всім привіт!
Не знаю, чи підійде мій звіт в цю гілку, але все ж відпишусь (дуже коротко). Може комусь стане у нагоді.

За старою традицією, на Майські ми з друзями їздимо вкручувати по цікавим місцям. Цього року було обране Поділля.
Поїздка була запланована не як автономка, а як цивілка (жити не в наметах). Також робився уклон на те, щоб розбавити банальне вкручування Товтрами чимось ще цікавим. Отже, що з цього вийшло і скільки це коштувало - дивіться нижче.

Виїхали з Києва, в складі 9-ти чоловік в 23.40 30.04.

День 1.
В Кам'янці-Подільському були близько 7-ї (точно не згадаю) 1.05. Поїзд був типу "електрички підвищеного комфорту" з сидячими місцями. Отстой! Плацкартна класика мені більше до вподоби. Хоча проблем з провідником з приводу завантаження велів не було.
З вокзалу поїхали до місця ночівлі, скинули зайві речі і поїхали катати містом. Так, як всі були з поїзда не виспані - катали не довго: набрали їжі, пива і тд. та й поїхали на матрас.

День 2.
Наступного дня (2.05) все ж об'їхали Кам'янець екскурсійною швидкістю. Переночували. Нічого незвичайного - просто приємна прогулянка містом.
Зображення

День 3
3.05 наша група виїхала в сторону села Завалля. Це 25 км по карті від Кам'янця. По факту вийшло 30.
Зображення
Чому саме завалля? Там знаходиться печера "Атлантида". Враховуючи те, що ніхто з нас ніколи не був у справжній трушній печері - все мало вийти дуже цікаво.
В Заваллі нас вже чекали на спелеологічній базі. По прибуттю - знайомство з членами клубу, відпочинок, перевдягання та підготовка до походу в печеру.
Не маючи уяви, що нас чекає в середині, ми пішли. І перше що вразило - вхід. Він на висоті 5 м. від землі і лізти туди треба по канату. Для того, щоб туди не лазили мародери та вандали - вхід зачиняється залізними дверима на замок.
Зображення
Що було в середині.... ну... краще приїхати та подивитись самому. Але запевню - вам сподобається. В середині ми пробули 4 години.
Зображення
Зображення
Іноді приходилось пролазити через подібні "отвори". Були моменти, коли я розумів, що деяка клаустрофобія у мене все ж таки є.
Зображення
Зустрічали на шляху місцевих мешканців.
Зображення
Після виходу - перевдягання, відмивання від глини (в неї неможливо не запачкатись), вечеря, по 50.... хтось десь розмутив гітару... коли спати полягали - не пам'ятаю.
Зображення
До речі: ночували ми в будиночку спелеологів: там у них двоярусній топчан стоїть на всю кімнату. Чоловік 20, думаю, розміститься. Комбінезони, шоломи, ліхтарі також можна отримати у спелеологів, якщо не маєте своїх.

День 4.
04.05 з допомоги тих самих спелеологів, які нам надали "водний транспорт", ми завантажили вели на надувні 6-ти місні катамарани (2 шт.) і поплили по річці Збруч в сторону Дністра. Вели не розбирали, тільки познімали педалі.
Дуже красиві місця, особливо коли пливеш повз все це. Отримали масу задоволення.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Таким чином ми доплили майже до Дністра. Під час сплаву робили одну зупинку на обід в дуже гарному місці, де був водоспад.
Далі пересіли на вели та поїхали до Хотина. Знайшли готель і там заночували.
Маршрут, що пройшли водно-велосипедним шляхом дивіться нижче. Водою вийшло, приблизно, 20-25 км.
Зображення

День 5.
5.05. Огляд Хотина, фортеці.
Віїзд до Кам'янця. Враховуючи, що наш поїзд відходив, майже, в годину ночі, у нас був ще час погуляти по місту, що ми й реалізували.
Дочекавшись поїзда - наштовхнулись на повне нерозуміння від провідниці, яка нас запевняла, що з велами в поїзд не можна. Після недовгої перепалки та виклику начальника поїзда, виявилось, що вели ми все ж таки маємо право перевозити. Але це був ппц! Я давно не чув таких безглуздих аргументів від провідника! Та ще й натяки, що ми їй винні шоколадку. Ну буває...

З приводу вартості:
на білети, готелі, сплави/печери, замки, музеї, екскурсії (все крім їжі) у нас пішло майже по 100 дол. (700-800 грн.) Ще майже стільки ж пішло на їжу, морозиво, квас, сувеніри, випивку. Ця сума досить індивідуальна і залежить від можливостей та "апетиту" конкретного члена групи. Приблизно на все пішло 1500 грн.

Вся ідея поїздки була взята мною "з потолка", Вікімапії та Гугл. Маршрути, стоянки, наявність магазинів - уточнювались і прораховувались. Велись переговори з власниками помешкань, катамаранів, зі спелеологами ітд. І коли ми виїзжали - все було готово і нас скрізь (де потрібно) чекали.

Буду радий, якщо моя ідея комусь стане у нагоді. Якщо потрібні будуть телефони і імена людей, які надавали нам послуги - запитуйте.
Той, що вкручує

Kazo4ka
* *
Стать:жін

Re: Травневе Поділля 2013-го року

Повідомлення Kazo4ka » 13.6.13 08:51

Дуже класна ідея сумістити вели, печеру і катамарани. Велике прохання здати мені в приват всі паролі і явки :mosking: (телефони чи сайти спелеологів і тих хто влаштовує сплави і приблизний кошторис на ці дійства). Дуже дякую.

vasya876
* *
Стать:чол

Re: Травневе Поділля 2013-го року

Повідомлення vasya876 » 11.5.14 13:11

Якщо можна мені також всю цю інформацію дайте, в серпні відпустка-потрібно кудась податися!

Повернутись до “Велощоденник”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість