02.04.2016 (R) "Поїдьте туди, де вмерла Україна". КПП.

Велосипед це не просто засіб пересування. Велотуризм та велопоходи вихідного дня дозволяють нам зміцнити здоров'я і заглянути за обрій ...змінити життя.
Ul@senko
Кращий Органiзатор Покатушок Сезонiв 2012 - 2017
Стать:жін
Re: 02.04.2016 (R) "Поїдьте туди, де вмерла Україна". КПП.

Повідомлення Ul@senko » 4.4.16 00:34

Офіційно не можна - такою була відповідь.
Але є варіанти.
Гадати не буду, осінь покаже.
Краще зноситися, аніж заіржавіти.

AlexGer
* * * * *
Стать:чол

Повідомлення AlexGer » 4.4.16 13:43

To LarissaV. С такими темпами и рвением можешь уже катать любую субботу)
Полесье встретило нас в своем стиле: утречком -2, то дождь, то снег, ветер в морду, а мы катим. Ну так конечно, за этим же и приехали :crazy:
При высадке в Малине пару человек, которые перешли в соседний тамбур для быстрой эвакуации, обнаружили, что двери то не открываются.
Пропускаю их, потому как выйти с велом из другого вагона сразу на выход не просто, а быдло уже не обращая на тебя внимания щимится во внутрь. })
Пришлось таранить и в прямом смысле сбивать всех, висящих на поручнях, поскольку не вышло еще 5 человек с велами.
Там где осенью спокойно проезжали, в этот раз было около десятка переправ и обходов различной сложности.
Жаль, большинство группы срезало последние 6км асфальтом, они были самые интересные за последние 50 :good:
Итак, спонсоры нашей поездки:
традиционные Полесские заливные луга
Зображення
старые дороги с новым покрытием
Зображення
и конечно же грунтовые автобаны
Зображення
Все фотки, качать ТУТ
Ту должна быть какая-то умная фраза, но будет абыр...

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 7.4.16 01:07

Кланяюся в ноги фотографам - Олександру та Мар"яну - за їх титанічну працю на цьому маршруті :molba: (ФОТОАЛЬБОМ ТУТ)

Цього року Полісся трапилося рано, адже зазвичай подорож у відселені території ми здійснюємо в районі 26 квітня (річниця Чорнобильської катастрофи)
Зображення
Але у 2014 і 2015 в ці дати на нас вже полювали кліщі, тож цього року вирішили їхати раніше.
Та і погода дозволила набрати форму достроково, отже на початку квітня дистанція 160 км має бути по силам.
Втім, у Полісся щодо цього була своя думка, отже зі старту нас чекали випробування.
Ранній старт - комусь пощастило кілька годин подрімати, а хтось зовсім без сну, але сповзлися до електрички
Зображення
Вискакували з електрички весело - Сашко вище згадував про цю пригоду..
Але от все позаду, і от ми вже в обіймах чарівного Полісся, що вітає нас вітром, сніжком
Зображення
і Різнею
Зображення
Дороги по треку є, іноді трохи поряд, але все їдеться, і ми, натхненні якісним покриттям, летимо лісом
Зображення
До першого броду, який неочікувано з"являється з-за повороту
Зображення
Зображення
Трохи згодом - дубль
Зображення
Село Червоний Плугатар, біля вказівника на яке хотілося зробити селфі, тут іменується коротко
Зображення
Саме село досить цікаве: до нього веде середньої якості грейдер, за селом - грунтівка, а на вулиці - пристойний асфальт
Зображення
Половина будинків нежилі, але сучасний трактор детектед. Край контрастів..
Трудолюбівка зустрічає руїнами ферми
Зображення
а проводжає весняними розливами
Зображення
Зображення
і перекопаною тряскою грунтівкою (і кому вона там заважала? Там хіба зайці бігають)
Зображення
Базар зустрічає немилосердним вітром, про що свідчить емоція Євгена
Зображення
Околиця села
Зображення
Зображення
У Межилісці два ряди закинутих будинків, про які я колись мала нагоду прочитати
Зображення
тож ділюся тим, що дізналася, з товаришами, місцевим песиком і самотнім лелекою
Зображення
Зображення
Дорога на Васьківці з кожним роком все вужча, природа потроху поглинає сліди людей
Зображення
Зображення
Відразу за селом - ще один майстер-клас по подоланню водної перешкоди
Зображення
Зображення
Зображення
Рудня-Осошня зиму перенесла нелегко, чимало руїн з осені ще більше покосилися і розвалилися
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Шевченкове. Небо потроху ясніє
Зображення
Зображення
Рагівка
Зображення
Зображення
Колоритний сільмаг, де, втім, для нас було все, що душа забажає: вода, пепсі/кола, навіть кекси і еклери
Зображення
Грунтівка за селом - і от вже крайня точка маршруту: селище Поліське і однойменний КПП
Зображення
Зображення
Поспілкувалися з міліціянтами і рушили далі: сонце хоч і пригріває трохи, втім довго стояти холодно.
Наступний об"єкт відвідин - залишки заводу
Зображення
Зображення
Зображення
Дорогою зустрічаємо солодку парочку на озерці
Зображення
Фабриківка. Нежиле. Навіть від руїн вже мало що лишилося
Зображення
Зображення
Втім місцевість дуже мальовнича, поряд р.Уж. І різні канали-ручаї (ця переправа була найзахопливіша: колоди тоненькі, пружні, ще і високо над водою)
Зображення
Зображення
Зображення
За Луговиками - нескінченні березові алеї
Зображення
Зображення
Зображення
До Млачівки долетіли з вітрцем. Тут активно розбирають руїни на цеглу
Зображення
Зображення
Залишки с.Бобер
Зображення
Зображення
Зображення
Дорогою до с.Пухове в мене розривається телефон, зупиняюся відповісти, відстаю від групи.
У селі позаглядала по вулицям і, нікого не знайшовши, і вирішую наздоганяти товаришів, аби їм не довелося чекати.
Як виявилося, група в цей час таки гуляла Пуховим
Зображення
і робила радіаторо-фотки
Зображення
Доки зв"язалися телефоном, виявилося, що я вже кілометрів за 5 від Пухового :dash2: ..
Отже, доки група мене не наздожене - їду соло, чекати холодно.
Стовпне - кілька жилих дворів, дорога заросла, довелося об"їздити.
Ліс надзвичайної краси: старі сосни, березові гаї
Зображення
Серед яких причаїлись два дива: озера на кшталт нашого затопленого лісу
Зображення
Войкове - ніц не лишилося, лише калюжа, яку вдалося об"їхати лісом зліва.
На полі перед Жміївкою - трохи багна і заливний луг (слава зимовим лабутенам, що води не бояться :robot: )
Зображення
Олізарівка - Кропивня - Олива - польові дороги різної якості (хороший грунт/піски/багно), але 99% їдеться.
Погода до того часу вже змилостивилися над нами, і на зміну ранковому снігу і дощу прийшло ніжне весняне сонце
Зображення
Зображення
Асфальтом докручую до Кухарів, скочуюся через міст до лісу - позаду все нікого немає.
Лишаю для друзів послання на дорозі - і гайда грітися у расківські піски.
Варшавка. Часу вистачає, вирішую таки розвідати альтернативу нудному асфальту до ст.Пісківка.
Спускаюся до мосту через Тетерів, зупиняюся - і от нарешті знайоме обличчя! Мар"ян мене добрав, отже їхати буде веселіше :Yahoo!: .
Ці 5 км були щедро насичені чудовими доріжками
Зображення
Зображення
руїнами дитячих таборів і баз відпочинку
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
і на десерт - міст через Тетерів
Зображення
О 18 годині ми вже штурмували тетерівський магазин на предмет смаколиків, а за годинку завантажувалися в електричку
Зображення
час в якій минув непомітно за обговоренням вражень від чудової поліської подорожі
Зображення

Компанія зібралася чудова, тому і поїздка вдалася у кращих традиціях поліських подорожей, а також дала підґрунтя для планування осінньої дводенної подорожі (сподіваюся хоча б цього року дощі не завадять %) )

Ляльвер
* * * *

Повідомлення Ляльвер » 7.4.16 10:55

Всім дуже дякую, було моцно. Природа неперевершена.

п.с Сєргуліо, змєй-іскусітєль: Орг був детектед нами за 150 метрів від Варшавки - Мар"ян ринувся добирати, а ми за спиною поїхали прямо асфальтом і втратили певну частину вражень судячи з файних останніх фото :good:

Panikovski
* *

Повідомлення Panikovski » 7.4.16 11:35

Фактично це моя друга виїзна покатушка. Хочу сказати, що з кожним разом апетити ростуть і, звісно, хочеться ще, і ще... Тому що це: неймовірний заряд позитиву, адреналіну, вражень, спілкування з такими ж "завернутими" як і ти на велотематиці, можливість побувати з природою на відстані витягнутої руки, нагода "пострадати" навіть по тій простій причині, що у тебе вибору немає, бо по тебе не приїде таксі за 100500 тугриків і забере додому, і ще купа всього. Хочеш цього чи ні, але тут і проявляється твій характер, він же і гартується! Кожен знаходить свій феншуй в таких покатеньках.
Мої враження почались ще в Києві, коли чекаючи на Сергуліо, зрозумів, що з одягом я трохи лоханувся, бо перейшов вже на весняний режим. От тільки матінка природа режим "весна" на суботу забула включити :mosking: Благо, що взяв із собою їжі вдосталь хоча, спочатку думав, що запакувався наче на дводенку, але холод показав хто тут головний і майже всі запаси були вигризені. Якщо декількома словами описати температурний режим то все, що стоялося - нереальний дубак, все, що їхалося - комфортно.
Дачники в електричці це ще ті татаромонголи :-) У мене склалось враження, що для них електричка - це дім рідний де вони, кожен собі, маленькі господарі, князьки, пани і т.д. 8-) Я думав, що наші велосипеди - це найгірше, що побачить нещасна тяга, але там були кадри які перевозили і дерева, і рулони огорожі і ще, дідького його знає, який мотлох. Думаю, Укрзалізниці, давно пора тяги такого формату перетворювати у грузо-пасажирські, але то таке... Вихід, чи то краще сказати вистрибування або випльовування із тяги теж був зачьотний :dash2: Якщо б Саньок реально не закричав на тих татаромонголів, які обліпили вихід як мухи гівно, то частина наших помахали б ручкою іншій частині, котра залишилась в тамбурі :zopa:
І тут все почалося... Почалося те, за чим саме туди й поїхав :-) Якось і взимку катав, але не так холодно було як тоді, коли ми вийшли з тяги і почали крутити педалі. Від каденсу, який зашкалював можна було відірватись від асфальту як гелікоптер #crazy_pilot На голову почав сипати кристалізований сніжок, потім щось трохи мокріше, потім знову сніжок з мордодуєм. В голові одразу тисяча думок... Блін, а якщо воно так буде сипати цілісінький день, як їхати, а запасні (сухі) шкарпетки не взяв (то карма), щось додому захотілось одразу :cry: Правда, коли ми вже з"їхали з асфальту, на грунтяшки і в ліси - стало краще і якось спокійніше на душі :empathy Тіло розігрілось, дорога стелилась, все було вже не таким відлякуючим і мозок почав отримувати дознячки позитиву та адреналіну від Поліської авантюрки :Yahoo!:
Скрізь вітруганище, поля, залиті луги та переорані лісові дороги ми добрались до перших поселень (ще живих), але з елементами відмирання у вигляді покинутих та зруйнованих будиночків, ферм, колгоспів. Якось на секунду подумав, що тут нічого особливого немає, бо по Україні таких напівживих сіл/селищ вдосталь. Але коли ми заїхали в Рудню-Осошню опинився, начебто, в якомусь містично-фантастичному паралельному часовому вимірі в якому природа з кожним роком, місяцем, днем, годиною, секундою поглинає залишки людської життєдіяльності і справляється вона з цим по-природньому красиво. Блін, мені як фотографу, захотілось там залишитись хоча б на день-другий!!! Неймовірне місце! Їздили ми по цих місцях в помірному темпі, дивились, вивчали, насолоджувались, порівнювали деякі об'єкти із тим, як вони виглядали минулого року.
Тим часом погодка по-трошки покращувалась, де-не-де проблискувало сонечко. Ми покотились далі, періодично заїжджаючи все в нові і нові відселені території зі зруйнованими будиночками, які колись були чиїмось домом, покинуті, колись діючі заводи, в яких вирувало життя...
Спарта для мене почалась тоді, коли основна група від'єдналась від орга. Звичайна випадковість... нічого більше. На наступних, приблизно 50км., покатушка отримала нову назву - "ДОЖЕНИ ОРГА" :D Бляха муха, навіть встиг трохи заголодати, але вчасно гризанув, практично не пережовуючи, дві булки, запив кокою, в середині щось зробило дир-дир-дир і погнали далі #crazy_pilot Найбільше енерджі з'їдали дороги залиті водою десь в полях, то просто капєц. Короче догнали Аню аж на Варшавці десь. Щастя повні штани, "сльози", "ридання", обжимашки і все таке :empathy (жартую, звісно).
Докочувались вже Анею до фінішу в спокійному темпі, по дорозі зробили ще декілька зупинок на фоточки і смакуючи останніми сінглячками чимось схожими на Пущанські.
Приїхали на фініш, а там вже перша пачка "лосів" облюбувала місцевий магазінчік і гризла смаколики з чайком/кавою. :mosking:
Що Вам сказати! Як кажуть в мене на батьківщині, то було ФАЙНО :Yahoo!:
Посилання на фото - http://www.ex.ua/99873976
Востаннє редагувалось 7.4.16 21:01 користувачем Panikovski, всього редагувалось 1 раз.

Сергулио
* * *

Повідомлення Сергулио » 7.4.16 11:54

Всім дуже дякую, було моцно. Природа неперевершена.

п.с Сєргуліо, змєй-іскусітєль: Орг був детектед нами за 150 метрів від Варшавки - Мар"ян ринувся добирати, а ми за спиною поїхали прямо асфальтом і втратили певну частину вражень судячи з файних останніх фото :good:
ЖЕНЯ ПРАСТІ МЄНЯ!!!!!!!!1111 Звідкілясь закралась думка що електричка в 18-00 і виснажене тіло і його машиніст (той який постійно ниє "Нах ти сюди поїхав. Нога болить. Рука болить. Хочу додому. і таке інше) вхопились за цю ідею і повели презрінним асфальтом...
Не ищи Бога, не в камне, не в храме - ищи Бога внутри себя. Ищущий, да обрящет.

AlexGer
* * * * *

Повідомлення AlexGer » 26.7.16 21:18

Пол года не прошло - вот и отличненько, видеоотчет о покатухе:
phpBB [media]
Ту должна быть какая-то умная фраза, но будет абыр...

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.7.16 21:32

Годнота :good: . Чудово передано атмосферу
Spoiler
Show
не повіриш: я теж другий день кручу-верчу відяшки з цієї покатухи :crazy:

kroat
* *

Повідомлення kroat » 27.7.16 18:58

Музика просто супер підібрана в відео, повністю передає атмосферу, зразу згадалось як я туди їздив)

XLPI
* * *

Повідомлення XLPI » 29.7.16 03:11

Видео супер )))
Но приятнее конечно созерцать чисто природу
Смысл жизни есть!!! :friends:

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 2.8.16 12:41

Моє бачення (але краще ролик скачати у нормальній якості).
phpBB [media]

XLPI
* * *

Повідомлення XLPI » 5.8.16 08:38

О! Аня - видео супер! И коменты от жителей отлично передают атмосферу и музыка - отличная! Моя оценка +5!
Смысл жизни есть!!! :friends:

Повернутись до “Покатушки ( покатеньки)”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей