У Копенгагені та в інших містак діти можуть навчитися їздити на роверах на безпечних велосипедних майданчиках.
 
 
Копенгаген, безсумнівно, є одним з найкращих у світі міст для велосипедистів. У 2016 році вперше в столиці велосипедні поїздки перевершили по кількості поїздки на авто.
Як вони цього досягли, запитаєте ви. Частково відповідь може критися у тому, що у Данії є більше 10 велосипедних майданчиків (один з яких знаходиться в Копенгагені) для навчання дітлахів поводження з велосипедом, а також основам їзди в місті.
 
"Цей проект є важливим проривом для дитячого велоруху в Данії. За допомогою велосипедних ігор діти стають міцною основою для становлення активних і безпечних для дорожнього руху велосипедистів у їхньому дитинстві, молоді та дорослому віці. Іншими словами, велосипедні ігри допомагають захистити та розвинути унікальну датську велосипедну культуру", - пояснив Клаус Бондам, головний виконавчий директор Федерації Датських велосипедистів.
 
 
Дитячі веломайданчики обладнані пандусами та різними поверхнями, щоб дозволити молодим гонщикам грати під час навчання. "Досвід показує, що майданчики для велосипедів - це чудовий спосіб заохотити дітей рухатися і бути безпечним у дорожньому русі", - стверджує Клаус Бондам.
 
У Данії дев'ять з 10 людей мають велосипеди, а місто - одне з найбільш дружніх до цього виду трансопрту.Близько 45 відсотків дітей їздять до школи на велосипедах.
 
 

Схожі статті

Велосипедні педалі Wellgo
Велосипедні рами Kellys 2015 вже у продажу!
Giro d’Italia 2012

Прокоментувати статтю