Що крутого в тому, щоб працювати у вело індустрії? Те, що ти кожного разу зустрічаєш людей зі схожими думками, зацікавленнями та хобі. В офісі компанії Kellys саме так, щоразу нові знайомства, нові відкриття та нові ідеї. Є на цю тему класна історія!

     Як розповідають колеги з компанії Kellys 2 роки тому, до їх офісу прийшов один з райдерів команди Kellys Team Factory з новою ідеєю універсальної велосипеда для змагань, який змінить напрям у сегменті. Хто б міг подумати, що з часом ця ідея стане реальністю та претендуватиме на всі подіуми Європи!

     Команда розробників Kellys смиренно та важко працювала над велосипедом. Вони завжди люблять згадувати часи, коли вони творили в гаражі та реалізовували мрії. І їх гасло стверджує, що кожен велосипед має місію. Втім вони не обіцяють, що створять усі велосипеди. Але й і осторонь не стоятимуть – саме так вийшло з Kellys Noid!

     До речі Роман Богачик, голова науково-дослідного та дослідно конструкторського відділу, особисто вів цей проект.

    У чому його специфіка? Словаки придумали конструкцію, яку їх технарі назвали Think Link, що мовою райдерів означає повністю незалежну задню підвіску, завдяки системі VPP (virtual pivot point) - система з віртуальною точкою обертання. Ця система мінімізує ефект натягнення ланцюга при роботі підвіски, ефективно бореться з розгойдуванням і, при правильному налаштуванні, забезпечує неперевершену керованість за рахунок забезпечення безперервного контакту заднього колеса з поверхнею дороги.

     Додатковий бонус? Вони ще й розмістили захист пера, який пом’якшує удари ланцюга і робить його настільки тихим, наче геть нечутним!

     Як стверджують словаки, цю раму можна використовувати як готову платформу до встановлення більш сучасних стандартів вело індустрії, яка постійно розвивається. Адже метою команди розробників Kellys є створення дизайну, який дозволить як професійним гонщикам, так і любителям покатушок провести час на велосипеді з максимальним кайфом.

     І ще словаки обладнали Noid системою Vario Geometry, що дозволяє підлаштувати геометрію велосипеда під специфіку траси.

Kellys Noid 70

Kellys Noid 90

     Натомість розповідь про Kellys Noid продовжить один із найталановитіших велогонщиків Словаччини Растіслав Баранек.

     «Привіт, усім! Що для мене Kellys Noid? Перш за все – це його геометрія, трансмісія та підвіска. Це важливо, адже велосипедист зазвичай підлаштовує ці моменти під себе, щоб велосипед вів себе передбачувано під час заїзду.

     Та насправді найважливішою залишається геометрія велосипеда. Звісно, було б круто, щоб для всіх стилів катання була б якась універсальна рама. Та такий сценарій лише мрія, проте коли мова йде про дисципліну даунхілл – то значення набирають довжини, градуси кутів та розміщення усіх деталей. Адже під кожну трасу ці параметри інакші. Завдячуючи системі Vario Geometry та Think Link його можна налаштовувати для кожної траси окремо, навіть буквально за хвилини до старту!

     Kellys Noid можна охарактеризувати як «швидший, кращий» – він наче створений для шуму  вражених швидкістю глядачів!

     Проте є й зворотня сторона монети: якщо ви хочете їхати швидше – вам треба вкручувати! На крутих поворотах, відомих як switchback, швидкість різко падає і вам потрібно контролювати кермо, щоб правильно увійти в поворот. З огляду на те, що я катаю зазвичай на максимумі, то я не дуже люблю вузькі різкі повороти.

     До речі мені пощастило бути першим хто протестує цей велосипед на гонці. Насправді я не був цілком готовий, адже до цього отримав травму, з якою я сидів вдома п’ять тижнів. А тут п’ятий раунд Словацького Кубка і мій перший виступ після травми. Я навіть не мав часу побавитись з налаштуваннями… І от коли я вперше сів на нього, щоб проїхати тесту вальний заїзд – я відчув його швидкість і це було справді дивовижно! Зрештою я виграв обидві кваліфікації та неочікувано навіть для себе – заїзд на час! Це був мій перший та незабутній досвід з Kellys Noid.

     Вже маючи певний досвід катання на Noid я знаю, що можу його підлаштувати під себе на конкретній трасі завдяки його геометрії та технологіям, які закладено у цей велосипед. Тому цілком впевнений у швидкості та, звісно, надійності цього коника.

     В Україні Kellys Noid буде доступний вже навесні 2018 року. Цікаві новинки Kellys з перших рук на нашій сторінці FB Kellys Bicycles. Та якщо будуть запитання - звертайтесь - раді будемо відповісти на усі ваші запитання про Kellys!

     Та не забувайте, що кожен велосипед має місію!

Схожі статті

ВелоКиїв вітає з Новим роком!
В магазине "Новая Земля" пополнение: Велосипеды Kellys 2014 в ассортименте!
Полная распродажа рам Kellys 2013 года!

Прокоментувати статтю