Декілька років тому на Youtube з'явилось відео, в якому двоє велосипедистів їдуть по шосе в Бразилії на швидкості 124 км/год. До того ж, один з них не мав шолому. Цією людиною був Евандро Портела — колишній професіональний гонщик з Парани, Бразилія, який не залишив своєї пристрасті до швидкості і тепер прагне подолати бар'єр у 200 км/год.
 
Евандро Портелі вже 40 років і хоча ви можете помітити в його діях багато недбалості, він стверджує, що швидкісна їзда — справа серйозна. Він не один. Протягом вже п'яти років його оточує група з 15 людей, яка допомагає йому знайти мрію.
 
В дев'яностих роках Евандро був у команді Caloi, ганяв в Латинській Америці та в Європі, брав участь у Вуельті Іспанії.


 
Він каже, що завжди любив швидкість і тому поставив собі мету подолати 200 км/год. Відео на Youtube збирають багато переглядів і хоча він не виклав ролик, на якому, за його ствердженням, досяг швидкості 160 км/год, в цьому свіжому відео ми бачимо, що він розігнався до 145 км/год на публічній (не зачиненій) дорозі з трафіком. Цього разу на його голові був шолом, але чесно кажучи, ми сумніваємося, що він якось допоможе на таких швидкостях.
 
На початку відео є повідомлення про надзвичайну небезпеку того, що він робить, і що ніхто ні в якому разі не має повторювати такої спроби. Однак, коли Портелу спитали, чи усвідомлює він, на який ризик себе наражає, він відповів, що не боїться загинути і що контролює все, що відбувається:
 
— No tengo miedo a morir, tengo todo controlado.




Trek Domane для тренувань. Madone на фото не представлений — можна побачити його на відео.
 
Евандро говорить, що він випробував декілька моделей велосипедів. Найстабільнішим для нього виявився Trek Madone, до якого він вніс серйозні зміни. На цьому Trek встановлені дискові гальма, покришки Continental, 10-швидкісна касета, але найцікавішою тут є зірка на 100 зубів.
 
Вага велосипеда складає 19 кг. Тільки "тарілка" важить 3 кіло, а більшість сучасних велосипедів мають ліміт ваги у 96 кг. Згідно з розрахунками, на швидкості 200 км/год тільки вага ровера буде дорівнювати 50 кг і це без урахування ваги самого Евандро.


 
В допомогу Евандро стане автомобіль з каркасом, зробленим спеціально для цієї мети. Машина — Subaru з двигуном потужністю 400 к/с, на яку покладають сподівання, що все пройде як треба. Цей авто вже випробували в бойовому режимі, аби перевірити чи витримають шосейні покришки Continental такі швидкості.
 
Встановлення рекорду планується на другу половину 2017 року і тут ми можемо тільки побажати успіху. Але якщо б від нас щось залежало, з підходом Евандро Портели до безпеки, ми б ніколи не дозволили йому зробити спробу.

Source.

Схожі статті

Навколо світу за 80 днів: чи до снаги велосипедисту такий рекорд?
Паралізована людина намагається подолати 1 000 000 миль на велосипеді.
Як розучитись кататись на велосипеді?

Прокоментувати статтю