Canyon Grail - куди завели пошуки священного граалю? 
 
CANYON випустив ще один новий байк і на цей раз це Гревел. Що впадає в очі в цьому велосипеді?
 
 
У майстерності гри словами і присвоєнні імен новим моделям велосипедів у Canyon немає рівних. Судіть самі. Гоночна лінійка з аеродинамічним профілем отримала назву AEROAD, велосипеди, створені для тривалих поїздок, де витривалість (англ. Endurance) відіграє основну роль носить ім'я ENDURACE, альтернативним рішенням між ними двома стала серія ULTIMATE. І це якщо не згадувати Гравіті сегмент з його SENDER, TORQUE, міські велосипеди URBAN і COMMUTER, боліди для гонок на час SPEEDMAX і багато інших влучні назви. Тому не дивно, що велосипед, створений для пригод і нових відкриттів отримує ім'я GRAIL - Грааль, відсилаючи наші асоціації до Індіани Джонса з його захоплюючими історіям.
 
 
Але мова йде не про ім'я, а про можливості, які воно відкриває. Все більше людей в пошуках пригод і нового досвіду залишають місто і поспішають назустріч гравію, піску і лісовим стежкам, залишаючи за собою право в будь-який момент повернутися на асфальт. 
 
Існує безліч варіантів технічних рішень, коли справа доходить до створення «ідеального» Гревел байка. Від адаптованих дорожніх рам, до механічних компонентів підвісок, що прийшли з маунтинбайку. Фокус в цій області дуже сильно розмитий. Де в кінцевому підсумку ви плануєте їздити? Поза дорогами або по дорохах? Цей вибір завжди був сповнений компромісів. Досі.
 
 
Пошук велосипеда, який буде маневреним на рівному покритті і стабільним на нерівностях надихнув Canyon на золоту середину між швидкістю і комфортом. Новий Grail - це самий авантюрний шлях розвитку, з усіх, яким бренд Canyon коли небудь слідував. Застосовуючи нестандартний підхід в проектуванні і розробці, компанія створила велосипед, який змушує звернути на себе увагу і відкриває абсолютно нові горизонти в світі велосипедної їзди.
 
Комфорт був тією областю, на якій інженери Canyon зосередили основну частину своєї уваги, що дало Grail воістину багатогранні таланти. Щоб нейтралізувати вплив від тряски і вібрацій в той момент, коли припиняється рух по асфальту, вони придумали інноваційну систему Hover. Зосередившись на ключових моментах і специфіці, включивши воістину унікальний інтегрований кокпіт, доведену в своїй ефективності технологію підсідельного штиря VCLS 2.0 (яка і зараз використовується в лінійці Endurace), новітні покришки і обода, Grail побудований щоб ковтати всі нерівності і сюрпризи, які несе в собі обрана дорога.
 
 
Найбільш яскравим елементом Grail є кермо Hover. Його унікальна двоповерхова конфігурація народилася з метою задовольнити, здавалося б, абсолютно протилежні вимоги. Поєднуючи в собі наявність верхнього хвата для додаткового комфорту при їзді по нерівностях і більш жорсткого нижнього хвата для спринтів і спусків - нове кермо стало дуже сміливим і інноваційним рішенням, при цьому не на шкоду практичності, яка в даному випадку виходить на передній план. Гнучка верхня частина керма використовує пружні властивості карбону, щоб пом'якшувати і поглинати вібрації, що передаються велосипедисту від рельєфу.
 
 
Додавши лише 120 грам до звичайного аеродинамічного кокпіту, панель Hover виявилася самим елегантним рішенням. При цьому вона легше, ніж альтернативні системи підвіски, відсутність яких звільняє від необхідності обслуговування і додає надійності всій конструкції велосипеда.
 
 
Функціональні особливості Grail виводять керованість і контроль велосипедом на абсолютно новий рівень. Збільшена колісна база створює супер-стабільну їзду, в той час як розміри кокпіта, натхненні гірськими велосипедами, з коротким винесенням і широким кермом, забезпечують необхідну маневреність, коли з'являється потреба в проходженні технічно складного маршруту. Всі моделі Grail оснащені 40мм покришками Schwalbe G-ONE Bite і ободами шириною 22мм, сумісними з безкамерними шинами, що дозволить велосипедистам знижувати тиск в колесах для збільшення зчеплення. Максимальна ширина покришки, яку можна буде встановити на новий байк - 42мм.
 
 
Щоб створити велосипед успішний як на дорозі, так і поза нею, інженери Canyon застосували свої великі знання в області розробки гоночного карбону, щоб одночасно зберегти низьку вагу і високу жорсткість конструкції. У розмірній сітці Grail CF SLX вага найбільшої рами складає всього 830 грам. При цьому вона залишається досить жорсткою, щоб впоратися з усією суворістю їзди по бездоріжжю. Трансмісія Shimano з двома передніми зірками і коефіцієнтом передачі 1: 1 забезпечує величезний діапазон, необхідний для подолання різних видів покриттів і ландшафтів без необхідності здійснювати великі стрибки між передачами. Для райдерів які захоплені байкпакінгом і турінгом, в партнерстві з компанією Topeak був створений комплект легких і практичних сумок, призначених спеціально для Grail.
 
 
Модельний ряд CANYON Grail 2018 року включає в себе 6 моделей: для замовлення доступні п'ять комплектацій Grail CF SL, в тому числі спеціальна модель WMN для жінок і флагманський Grail CF SLX 8.0 DI2, який очолює нову лінійку. 

Схожі статті

Трохи аналітики по велозалізу після Євробайку 2016
Tesla платить співробітникам за те, що вони їздять на роботу на велосипедах.
Підседіл FSA з ексцентриком

Прокоментувати статтю