Всім привіт.
Можна сказати початківець. Покоління великів відрізняються та не хочу марно витратити кошти.
Велік Rockrider 5.1 2013 року, розмір М
Подарували. Тому пробіг хз. Трохи обслужив. Покришки, педалі, ланцюг почистив та змастив, колодки, сідло ) . Нічого особливого. Їздив і хздив.
Але як почав тягати дитячий причеп з двійнею, почала проскакувати передня середня зірка при навантаженні. З зірками 1 та 3 проблем немає, тільки середня. Чи так проскакує, чи може злетіти на першу.
Тому вважаю, що є знос самої зірки. Звісно спочатку поютубив. Але нюансів може бути багато залежно від свіжості велосипеда і закінчуючи стилем та умовами їзди.
Тому потрібна порада на що замінити.
Наразі маю:
По переду 3 зірки. Перемикач крутілка без явного указання швидкостей. На скільки прокрутив туди і перекинувся ланцюг.
По заду 7 зірок. Перемикач крутілка та є кількість швидкостей при виборі.
Маю сумніви що щось колись змінювалось, але наразі думаю змінити тільки передні зірки і можливо ланцюг. Но як практика показала, мені не потрібно по переду 3 зірки, з головою достатньо 2. Коли їжджу на цьому велику то їжджу з сім'єю та швидкість не важлива, на перших 2 її достатньо.
Тому хочу замінити 3 зірки на 2, но вибрати так щоб підійшло, оптимальний розмір та з невеликим (мінімальним) бюджетом. Но і щоб за 10 покатух не пішло по дупі. Можна і з Алі, чи якісь конкретні моделі чи збірні.
Планую змінювати сам. Потрібні якісь спецінструменти для цього?
В майбутньому може ще зміню і задні зірки, але так само на 7 швидкостей, але можливо с іншою кількістю зубів. Тут потрібно теж ще порозмислити.
Що порадите, можна силками? ) Дякую
Дякую за пораду