Люфт каретки.

(все про шатуни, каретки, педалі, касети, ланцюги, перемикачі, манетки)
Ілля
*
Стать:чол
Люфт каретки.

Повідомлення Ілля » 20.2.15 16:29

Доброго дня. Підкажіть будь ласка хто знає. З'явився люфт каретки вроді би такої (Truvativ GIGA PIPE BB-04), точно не знаю бо не розбирав. Ззовні така ж. При їзді не відчутно, але коли натискаю на шатуни є люфт і що дивно тільки тоді коли правий шатун в положенні з верху і до середини назад. Це ремонтується, підкручується, дотягується, чи потрібно купляти якісь деталі?
Услышав моё желание, золотая рыбка сдохла!

konst

Re: Люфт каретки.

Повідомлення konst » 20.2.15 21:37

Каретки ISIS отнюдь не славятся живучестью. Вероятно один или оба прома убились, вот и начали люфтить.
Вариант первый - менять каретку.
Вариант второй - в некоторых каретках можно менять сами промы. Но тут уже нужно разбираться с конкретным экземпляром.

Вариант третий, самый стремный. У шатунов под ISIS есть склонность к откручиванию фиксирующих болтов. Если вовремя не затянуть, то из-за люфта разбиваются посадочные места в шатунах. До определенного момента это можно лечить подкладыванием фольги и прочим колхозом, но вообще перспективы при этом безрадостные, и в купе с безумной стоимостью кареток вполне могут подтолкнуть к смене шатунов и каретки на какие-то менее геморные.

Ілля
*

Повідомлення Ілля » 20.2.15 22:16

Люфт мені здається якраз між оською і лівим промом. Якось так несподівано він з'явився. А не може бути вироблена оська? Якщо міняти пром, то треба шукати підходящий, чи є під конкретну модель?

Ілля
*

Повідомлення Ілля » 20.2.15 22:25

Якщо міняти карєтку, то яка підійде надійна і не найдорожча? Шатуни Truvativ Stylo Al 7050.

konst

Повідомлення konst » 20.2.15 23:08

Не самая дорогая - это сколько?
У буржуев каретки под этот стандарт стоят около 30 евро. Дешевле сходу удалось найти только шоссейную в одном магазине, там распродажа и шаровая цена в 5 евро, но в МТБ-шную раму встанет только со специальным колечком, и то не во всякую.

У нас цены на них того же порядка, даже несколько дороже, только вот распродаж не наблюдается. Выбор как таковой отсутствует не особо богатый, но стоит искать каретку, в которой впоследствии можно менять промы. Конкретной модели не назову, надо гуглить.
Вообще я бы начал с попытки поменять промы на имеющейся.

Сам я пару лет назад ездил на шатунах такого стандарта. У меня в каретке промы не менялись, после ее смерти оказалось проще сменить всю систему целиком.

Ілля
*

Повідомлення Ілля » 20.2.15 23:56

Має значення який пром, чи тільки щоб по розміру підійшов?

Ілля
*

Повідомлення Ілля » 20.2.15 23:57

Їх попарно міняти чи можна один?

Ілля
*

Повідомлення Ілля » 21.2.15 08:52

Я сьогодні придивився, люфтить лівий пром, але ззовні. Можливо вироботка не в ньому а там де він сідає?

Повернутись до “Трансмісія”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість