"Велонаїзд" 21.06.08: враження, зауваження, висновки

velo-cat
Стать:чол
Re: "Велонаїзд" 21.06.08: враження, зауваження, висновки

Повідомлення velo-cat » 19.11.08 18:21

хм. убийство с отягащающими (состояние алкогольного или наркотического опьянения и управления транспортом повышеннной опасности) 5,6 года это справедливо? тогда, за убийство, по не осторожности, дожны присуждать штраф в размере 17гривен.

trueash
* *

Повідомлення trueash » 19.11.08 19:58

хм. убийство с отягащающими (состояние алкогольного или наркотического опьянения и управления транспортом повышеннной опасности) 5,6 года это справедливо? тогда, за убийство, по не осторожности, дожны присуждать штраф в размере 17гривен.
По закону - всё справедливо:

Код: Виділити все

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами 1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. 2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Код: Виділити все

Стаття 67. Обставини, які обтяжують покарання 1. При призначенні покарання обставинами, які його обтяжують, визнаються:<...> 13) вчинення злочину особою, що перебуває у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів. 2. Суд має право, залежно від характеру вчиненого злочину, не визнати будь-яку із зазначених у частині першій цієї статті обставин, за винятком обставин, зазначених у пунктах 2, 6, 7, 9, 10, 12 такою, що обтяжує покарання, навівши мотиви свого рішення у вироку.
Источник: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... eg=2341-14" onclick="window.open(this.href);return false;

Gepard
* * * *

Повідомлення Gepard » 15.12.08 21:41

Это ссылка на видео об открытии памятника...
http://play.ukr.net/videos/show/key/eb9 ... d08/#ajax1" onclick="window.open(this.href);return false;

Пам'ятник велосипедистам, що загинули на дорозі, встановили у столиці. Ним став білий велосипед, припаркований біля ліхтарного стовпа. За задумом організаторів, він має нагадувати водіям та перехожим, що на вулицях Києва і далі продовжують гинути люди на двоколісному транспорті. Місце встановлення - Лук'янівку - обрали невипадково. Саме тут півроку тому п'яний водій збив велосипедиста Олексія Башкірцева.
Мати Олексія Ірина, розповідає, про те, що на місці загибелі сина встановлять пам'ятник, довідалась із газет. Каже - Олексій їздив на велосипеді ледь не щодня, адже вважав цей транспорт екологічним. У той вечір разом поверталися із концерту - Ірина з дочкою поїхала машиною, Олексій - на велосипеді. Ірина Башкірцева, мати загиблого Олексія: "Я знаю, як він їхав, я бачила. Ми розсталися з ним за 10 хвилин до того, як це трапилося. У його невинності я впевнена. мені розповідав хлопець, який з ним їхав, що вони проїжджали мимо монастиря, от треба би зайти, я тут не був. А дівчина, яка спостерігала, вона мені розповідала: у нього було спокійне лице, вони їхали дуже повільно і спокійно". Водій, який збив хлопця, був нетверезеним. Нині він у в'язниці, вирок суду - 5 із половиною років. Проте і найсуворіше покарання, не поверне сина та друга. Ті, хто знали Олексія кажуть, - ідею із білим велосипедом підказав закордонний досвід. Такий пам'ятник стоїть на місці смерті велосипедиста у Нью-Йорку.
Денис Шашков, велосипедист: "От ми бачили там схожий пам'ятник. І нам сподобалася ця ідея - велосипед-ангел, велосипед-привид. Нагадати водіям і всім, що у нас існує така ситуація на дорогах". Зберегти життя велосипедистів могло б влаштування велодоріжок, неодноразово обіцяне київськими чиновниками. У асоціації велосипедистів кажуть - проект відповідної програми вони розробили, але на сесії Київради його досі не затвердили. І коштів на облашутвання доріжок - а це кількадесят мільйонів гривень. - не виділили. Дмитро Олександров, голова асоціації велосипедистів Києва: "У мене виникли серйозні побоювання в зв'язку з економічною кризю, чи цей проект буде втілений в життя. Але на мою думку це якраз антикризовий проект. Такий, що дозволить киянам зберегти мобільність. Вже багато відомо ситуацій, коли велосипед виручав людей в умовах дуже важких криз".
Цього року у Києві загинули шестеро велосипедистів. Окрім студента Башкірцева, це і видатний перекладач Анатоль Перепадя. Організатори акції сподіваються: пам'ятник загиблим простоїть довго. А мати Олексія додає - якби знала про акцію заздалегідь, запропонувала б поставити тут велосипед сина, на якому їхав того вечора. Каже, вигляд велосипеда промовистіший за будь-які написи.
Всему свое Время...

Wityk

Повідомлення Wityk » 16.12.08 14:20

За задумом організаторів, він має нагадувати водіям та перехожим ...
Хожу мимо памятника каждый день. (рядом живу)
Нехочу выглядеть критиком, но в том месте прохожих практически нет. А водители мчатся выпучив глаза на приближающийся нерегулируемый
пешеходный переход.

Но, он белый и хорошо виден издалека - с противоположной стороны улицы, где как раз и ходят пешеходы толпами.
И у них нет возможности подойти ближе и понять, что это за задумка.
Ночью он тоже отлично виден.

Надо бы подумать о том, что когда закончат стройку (а это сомсем скоро), близлежащую территорию перед будущим центром "облагородят" и уберут забор и столб к которому "припаркован" велосипед.
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей