Стоимость хлеба из хлебопечки.

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Ketsal-Koatl
Стать:чол
Re: Стоимость хлеба из хлебопечки.

Повідомлення Ketsal-Koatl » 7.12.12 11:17

Частичнопорошковое (не длительного хранения). У населения брать боюсь. Слишком много коров в Киевской области больны лейкозом. К тому же торговцы разводят водой (это сразу заметно)или опять же покупным магазинным молоком. Последнее сразу заметно когда дома делаешь кисляк (творожная масса образует не единые крупные куски а мелкие фракции).
Меня порошковое молоко не напрягает. Знаю как и из чего оно делается. Пока устраивает.

Решение проблемы потребления натурального и вкусного молока пока выходит за рамки моих возможностей )))

Был со мной прикол. Лет 10 назад ехал по троещине. Еду в тянучке, справа замечаю какое то движение. Стоит человек. Но мали ли что, на балконах многие курят и пр. Подъезжаю ближе, странный какой то человек....но не могу понять что не так :duma: . Зрение у меня не ахти. Присмотрелся....на балконе стоит мужик...с рогами!!! :o :o Я глазам своим не поверил. Начал уже серьезно подумывать о срочном отдыхе и походе к врачу. :unknown: Подъезжаю ближе по дороге, бросаю не смелые косяки на галюцинацию..внутри страх и какая то безысходность .....бл.... }) это ж коза! :o :mosking: Стала на дыба и смотрит на улицу...

Понял...Троещина - загадочная территория ))
"Не протестуй! Умри от голода героем!" (С)

Велосезон 2015: 0 км, 0 тортик, 0 пироженок, 0 конфеток, 0 сбитых бабушек.

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 7.12.12 14:29

Батон магазинный быстро цветет - 2-3 дня .....Этот хлеб лежит неделю -вот и тест
Ох, я бы еще поспорил, что из этого считать положительным аргументом.
сколько бы такой хлеб не стоил - он все равно будет полезнее самого крутого магазинного
Едрен-батон, откуда дровишки? Ну вот в итоге скатываемся в какую-то паранойю. Магазинный магазинному рознь — смотря где брать и какой. Есть не то что магазинный, а заводской очень даже нехилого качества и копеечной цены — жру без ничего килограммами. За месяц +0. Давайте не мешать котлеты и мух. Бывает хлеб плохой и хороший, а не магазинный и свой.

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 7.12.12 15:07

[spoilerжутко бесит так и хочется взять и]Не, печка должна быть растоплена москальскими останками. Иначе вкус не тот. И стопка шоб! И сало. И вот это вот длинноногое. И закурить. Тогда да, тогда хлеб правильный. Не то шо щас.[/spoiler]
Да, чего-то как-то и правда усложняю. Пойду лучше батона съем. С молоком. Ой, что это у меня на голове?

GRiNVi4

Повідомлення GRiNVi4 » 7.12.12 15:08

давайте не мешать котлеты и мух. Бывает хлеб плохой и хороший, а не магазинный и свой.
таки да :yes

А еще вспомнилось как года 2 назад по городу начали появляться ларьочки Зображення с грузинскими лавашами!

Зображення
[spoiler+3]Зображення
Зображення
Зображення[/spoiler]

ЭТО БЫЛ ФУРОР! Поначалу выстраивались огромные очереди! Те бедные пекари, как правило не русской национальности, еле успевали вынимать из печки гарячие лавашики! Правда сейчас вообще не наблюдаеться активности под теми ларьочками Зображення
Одни лишь голуби несчастные тусуються там в ожидании кусочка хлебушка :cry:

Ichbin Dubist
* * * *

Повідомлення Ichbin Dubist » 7.12.12 15:20

А еще вспомнилось как года 2 назад по городу начали появляться ларьочки Зображення с грузинскими лавашами!

Правда сейчас вообще не наблюдаеться активности под теми ларьочками Зображення
Одни лишь голуби несчастные тусуються там в ожидании кусочка хлебушка :cry:
Кстати, нормальная тема.

По крайней мере, пока горячие.

Есть точка в "Перекрестке" на Амурской площади.
"...ein Licht erhellt den Horizont erheb´ den Blick zum Morgengrauen.." (c) Der Prager Handgriff

Varyat

Повідомлення Varyat » 7.12.12 19:29

а молоко ты думаешь настоящее пьешь?)))
И я к тому же - вначале надо купить корову. А потом и о хлебопечке можно подумать :).
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 7.12.12 20:33

Правда сейчас вообще не наблюдаеться активности под теми ларьочками
Если бы не было активности, то они бы закрылись, как веломагазин на Дружбы Народов :p
А то, что ажиотаж перешел в устойчивый спрос, мне лично кажется логичным
Зображення

GRiNVi4

Повідомлення GRiNVi4 » 7.12.12 20:37

подсел на стакан теплого молока со вкусным хлебом и медом
нет, товарищЪ Varyat, сначала нада пару улеев на балконе поставить, пчел туда заселить, а потом можно и крупного рогатого скота завести где нибудь на кухне :good: ИБО МёД ВСЕМУ ГОЛОВА!
то они бы закрылись, как веломагазин на Дружбы Народов
Какой такой веломагазин :duma: ДС штолэ? иль ВО?

Varyat

Повідомлення Varyat » 7.12.12 20:45

сначала нада пару улеев на балконе поставить, пчел туда заселить, а потом можно и крупного рогатого скота завести где нибудь на кухне :good:
Тогда вначале таки хлебопечку. В ней можно будет пчел разводить, чтоб в перерывах зря не простаивала :). Может это и смешно, но я видел в Киеве на балконе ульи с пчелами :o. Там наверное, специальные пчелы - они летят на базар и отнимают мёд у торговцев. Иначе я не знаю, где еще им на асфальте удается мёд найти? :duma:
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

stekloserg
*

Повідомлення stekloserg » 9.12.12 00:19

Не подскажу насчет себестоимости но вот насчет полезности и вкусовых качеств , то домашний на порядок выше. И это считаю самым главным фактором.

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 9.12.12 17:19

Та я и сам до недавнего времени хлеб месяцами не ел. Но последнее время что то подсел вечерами на стакан теплого молока со вкусным хлебом и медом (вместо ужина). Такая еда сразу почему то напоминает детство ))) Садишься, неспеша и со вкусом нямкаешь, успокаиваешься после рабочего дурдома...красота *oops*
Строго говоря молоко нужно употреблять отдельно от остальных продуктов. И хлеб вечером, ну категорически не рекомендуется :unknown:
— В резюме вы указали, что вам не нравятся геи...
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.
— Вот видите? Я так и написал.

molniya
* * *

Повідомлення molniya » 9.12.12 18:05

+1. Молоко на ночь теплое или гарячее с мёдом -отлично! Хлеб вечером нельзя - почки страдают. (Можно утром. Нужно в обед)

gylka

Повідомлення gylka » 9.12.12 19:49

соромно питати, але що трапляється ввечері з нирками такого що вранці не трапляється, що хліб ввечері не можна? і взагалі що такого з нирками трапляється пов"язаного з хлібом?

Web
*

Повідомлення Web » 9.12.12 22:31

Кстати тоже хотел спросить. Что такого с почками страшного происходит ?
Хлеб на ночь ем всю жизнь. В любом виде. Вес - 70 кило.
Впервые слышу, чтоб сие считалось вредным.
Надеюсь это не выводы модных нынче "английских ученых" :)

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 10.12.12 09:04

Нет. Это выводы Аюрведы, медицинской практики с 4тыс. летней историей
— В резюме вы указали, что вам не нравятся геи...
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.
— Вот видите? Я так и написал.

Cubano
* * *

Повідомлення Cubano » 10.12.12 09:23

Батон магазинный быстро цветет - 2-3 дня .....Этот хлеб лежит неделю -вот и тест
Ох, я бы еще поспорил, что из этого считать положительным аргументом.
сколько бы такой хлеб не стоил - он все равно будет полезнее самого крутого магазинного
Едрен-батон, откуда дровишки? Ну вот в итоге скатываемся в какую-то паранойю. Магазинный магазинному рознь — смотря где брать и какой. Есть не то что магазинный, а заводской очень даже нехилого качества и копеечной цены — жру без ничего килограммами. За месяц +0. Давайте не мешать котлеты и мух. Бывает хлеб плохой и хороший, а не магазинный и свой.
+0.5 !
Дружина пропрацювала на хлібокомбінаті 11 років. Свіжевипечений хліб заборонено не тільки їсти, а і навіть відгружати. Він після печі має пару годин вистоятися. Саме цю умову мало хто соблюдає, бо треба відгружати скоріше, і поки він доходить до покупця, то вже і проходять, як мінімум ті пару годин. Але чудеса логістики бувають, і в магазині іноді можна купити свіжопривезений гарячий хліб, він і розходиться скоріше, але користі від нього мало.
Правильно сказано, що різні виробники роблять РІЗНИЙ хліб, хоч і називатися він буде однаково. Моя купляла навіть нашого комбінату не кожен раз, бо і на різних змінах він печеться по різному, одна майстриня на совість пече, друга стирить пару тон муки, і щоб вихід був, хліба не допікаються.
Але велика перевага продукції Київхліба в тому, що у них ще стоять неекономічні старі совдеповські печі, і у них хліб дуже добре пропікається, як в сільскій печі. Коли ця піч заводиться після ремонту, вона півдня тільки прогрівається, зараз такі вже не випускаються.
А те що хліб черствіє за пару днів - так і повинно бути. Історична фраза - черствий хліб, вона природня. Нечерствеющий хлеб - такого в літературі не має, це вже щось сучасне, щоб він не черствів, туди добавляють всякі єшки, а покупець і радіє, що раз купив, і два тижні м’який хліб лежить.
Друге діло - картопляна хвороба муки - таке влітку буває, це да, недопустиме.
Подивився ваші рецепти випікання хлібу в хлібопічці - всі інгредієнти натуральні, але одне - дріжжі, напрягає. Очевидно, що вони в пакетику, спеціальні, для хлібопічки. Якщо там будть тільки дріжжі, без єшок, хліб вийде, але через день зачерствіє, і ви будете шукати такі дріжжі, від яких хліб не буде черствіти.

Купляли ми і хліб, той що ціна до 20 грн, - просто понти! Добавлені просто зернята якісь, і позіционується, як здорова їжа, а на вкус все одно хімію чути.
Я люблю хліб Росточок, але не знаю, чи у вас такий продається, він смачинй, навіть черствий. Дуже схожий на цей http://www.bread.com.ua/catalog/view/cid.11/
А так - хліб Український , батон Колосок, булочки Малятко. Є ще кілька видів хорошого хлібу, але ми купляємо в основному ці. Дуже хороший хліб Макарівського хлібокомбінату, як в тих краях буваємо, стареємося брати кірпічики.

gylka

Повідомлення gylka » 10.12.12 10:23

Нет. Это выводы Аюрведы, медицинской практики с 4тыс. летней историей
Тільки хотів написати що це не "британські учОниє" а мабуть якийсь Малахов... але виявилось що це аюрведа. один чорт :)
Подивився ваші рецепти випікання хлібу в хлібопічці - всі інгредієнти натуральні, але одне - дріжжі, напрягає. Очевидно, що вони в пакетику, спеціальні, для хлібопічки. Якщо там будть тільки дріжжі, без єшок, хліб вийде, але через день зачерствіє, і ви будете шукати такі дріжжі, від яких хліб не буде черствіти.
А можна взнати до чого тут дріжджі до черствіння?
Те що вони продаються в деактивованій формі (висушені) - так це тільки плюс, так вони можуть зберігатись місяцями майже не втрачаючи своїх властивостей. При цьому ніхто не забороняє використовувати "живі" дріжжі (т.з. пресовані, які готуються на хлібзаводі), просто в холодильнику вони дні пролежать, у них мабуть властивості гірші так як невідомо скільки і при яких умовах вони на прилавку лежали до того як ви їх придбали і т.д. Деактивовані це ті ж дріжджі просто висушені. І дріжжі використовують просто щоб хліб піднявся, вони переробляють цукри на СО2 і по-ідеї якісь спирти. Так тісто наповнюється газом СО2 і "піднімається" таким чином. До чого тут черствіння - хз. Може я чогось не розумію, але черствіє очевидно бо хліб втрачає вологу, хліб просто висихає. Внутрішня частина батона ("мякіш") складається на 40% з води, от і висихає.
У мене теж коли балувався хлібопічкою то хліб з неї не чертсвів так швидко як батон магазинний. Може питання в борошні (якісь там речовини зв"язують воду може , хз), може тому що в хлібопічки додається жир (масло, олія), а в магазинних хлібах на цьому економлять - хз, сам не знаю і самому цікаво було б якби написала людина в темі...
Востаннє редагувалось 10.12.12 12:59 користувачем gylka, всього редагувалось 1 раз.

de Balzam

Повідомлення de Balzam » 10.12.12 10:32

Може я чогось не розумію, але чарствіє очевидно бо хліб втрачає вологу, хліб просто висихає.
Не, это не высыхание а другой химический процесс; конечно, когда будет долго лежать то уже и высыхает. Попробуй чорствый хлеб сунуть на 0,5-1 мин. в микроволновку ;)
Pǔjīng SB

gylka

Повідомлення gylka » 10.12.12 10:41

Не, это не высыхание а другой химический процесс; конечно, когда будет долго лежать то уже и высыхает.
О, так просвіти! :)
Попробуй чорствый хлеб сунуть на 0,5-1 мин. в микроволновку ;)
Хм, логічно... він стає значно м"якшим і починає втрачати вологу чреез випаровування...
Це значить що не висихає, а там щось з білками відбувається з часом що він черствіє? Типу вологість "мякіша" майже не змінюється, просто стає твердішим і менш пластичнішим?
Востаннє редагувалось 10.12.12 12:58 користувачем gylka, всього редагувалось 1 раз.

People
* * * *

Повідомлення People » 10.12.12 11:28

Интересно, покупал сдобные булочки (которые обычно по 2 штуки упаковываются), киевхлеба и сильпо.
Киевхлебовские, изначально не сильно мягкие, и не такие сладкие, не черствеют меньше, но сделаны по ГОСТу... Те которые в сильпо, лежат по несколько дней, и мягкие, что меня и пугает, не должен хлеб оставаться мягкий так долго, ну и совсем недавно вычитал про добавку в хлеб которая не дает ему черстветь до двух!!! месяцев...

Срок хранения хлеба по ГОСТу: для пшеничного — не более 24 часов, для маленьких пшеничных булочек — до 12-ти, для ржаных буханок — двое суток

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 10.12.12 11:33

gylka, 42 секунды гугления дают магическое сочетание букв «ретроградация крахмала» — что бы это ни значило.

Итак, вопрос ешек, химии, бабушкиных рецептов VS дикого оскала капитализма, кошерного раздельного питания и прочей аюверды уже в достаточной мере затронуты. Предлагаю для разнообразия немного попаниковать на тему ГМО.

gylka

Повідомлення gylka » 10.12.12 12:58

gylka, 42 секунды гугления дают магическое сочетание букв «ретроградация крахмала» — что бы это ни значило.
Ха, я до цього цілих 30 сек шукав і побачивши в основному домогосподарські "бо не НАТУРАЛЬНЕ тому і черствіє і взагалі там ГМО живе в тому хлібі" кинув цю грязну справу... Дякую за наводку. :)
А дійсно все виявилось як завжди трохи складніше
http://www.russbread.ru/xranenie-xleba/ ... xleba.html

Тобто причин чому той хліб швидше черствіє - вагон. Борошно з трохи іншими характеристиками, більший відсоток води (це до речі більш імовірніше, так як це здешевлює продукцію при тій же масі) і т.д.
Але всі ці пояснення не відміняють звичайно, що магазинний хліб НЕ натуральний і не має душі. 8)

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 10.12.12 13:15

Цікавий холівар, погугліть фізіологію травлення, там є про користь чорного хлібу "з магазіна".
Про хлібопічку теж цікаво, але досвід говорить про інше , скоріше в магазині підчепиш ніж сам випечеш.
Я люблю брати вже готове заморожене тісто і під настрій робити з нього щось цікаве, декілька раз вимішував сам, зовсім не те.

GRiNVi4

Повідомлення GRiNVi4 » 10.12.12 13:32

Предлагаю попаниковать на тему ГМО.
Ой ну когда ж вас попустит :mamba уже черт знает сколько времени супермаркеты кормят нас "чёрт знает чем", а мы это как не странно жрем и жрем!
Страшно даже представить! А вы тут насчет хлебушка панику подняли, как то уже пофигу какой хлеб продают, на фоне остальных "продуктов"!
Единственный выход-это бежать из этого гребаного города и не возвращяться!

Cubano
* * *

Повідомлення Cubano » 10.12.12 13:57

Предлагаю попаниковать на тему ГМО.
Ой ну когда ж вас попустит :mamba уже черт знает сколько времени супермаркеты кормят нас "чёрт знает чем", а мы это как не странно жрем и жрем!
Ага, а кількість аптек вже давно перевищила кількість супермаркетів, і вас там ждуть-недождуться! 8)

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 239 гостей