2
archerix
ну як по описам то просто смахує на типовий випадок коли "дьорнув" (перегрузив) м"язи і неготові сухожилля. Мабуть перед гонкою не розминався як слід, не прогрівався (до цього теж так робив) і ось і результат...
В принципі то там же ніяких розтягів чи ще чогось немає - інакше б ти вже давно б у когось на плечі прискакав в лікарню.
Я никак не могу решить - бежать к врачу или подождать? Вроде уже само проходит...
Радити не йти до лікаря - неправильно було б. Але судячи з твого опису то мазав би мазями і робив би масаж 2 рази на день. Повинно було б за тиждень пройти і після цього маленькими дозами давать повільно нагрузку. Але все це моя особиста думка НЕ лікаря.
Може комусь допоможе мій опис самолікування коли на гонці в суботу трохи перегрузив сухожилля в місці кріплення латерального м"язу квадріципса (зовнішня головка квадріципса) - над коліном з зовнішньої сторони.
Після гонки в неділю поїхав (як останній ідіот) на ДК з вже певним дискомфортом ніби щось тягне. Приїхав - нормальні болі в місці сухожилля при напрязі квадріципса і відповідно при присіданнях. Лікування:
- в перші 3 дні по одній ампулі диклоберла в зопу; (фіг його знає чи це правильно)
- щодня 10-хвилинна процедура місцевої дарсенвалізації;
- 20-хвилинний масаж з втираннями мазі живокосту раз на день після дарсенвалізації;
Результат - за 3 дні болі при ходінні зникли, при присіданні - легка біль присутня. Планую завтра 5-10км проїхать на велі щоб дать початкову нагрузку.
Якщо хтось щось може ще додать як можна ще пришвидшить процес відновлення - буду вдячний...