По аптечці: все ж таки пропоную
розділити медикаменти на індивідуальні, які кожен везе з собою (кожен вже знає свої хронічні слабкості: голова/спазмалітики/кишечник/антигістамінні тощо. поскільки для всіх видів хронічних болячок загальна аптечка роздується в 3-4 кілограмовий мішок вартістю під 1000 грн.)
та загальну аптечку.
В загальну брати набір для нештатних ситуацій, наприклад:
бити, вата, перекис, йод-карандаш, терафлю/парацитамол/фервекс, активоване вугілля, еластичний бинт, тощо..
этил 96 % в скляній банці пропоную замінити на хлоргексидин в пластиковій тарі, причому перекис і хлоргексидин розподілити на декількох учасників в межах швидкого доступу (щоб не доводилося під дощем розбирати рюкзак і довго шукати).
я добавлю кетанов/дімедрол в ампулах зі шприцами
календула,креми, троксевазін, лоратадин/диазолін, тальк/грибок мабуть я би відніс до індивідуальних засобів, кожен має власні ефективні аналоги, рекомендую ще перцеві пластирі (такі що самі клеяться ) невеликими кусочками для колін і зв*язок, якщо група вирішила їхати в горах під дощем
Еластичні бинти тяжкі і об*ємні і їх ніколи не буває забагато, половина учасників може взяти собі ще по одному, в загальну аптечку більше 2х зазвичай не доцільно.
Щодо фіксуючої пов*язки, це на коліно? Чи є практичний досвід використання? На практиці в дорозі пов*язка на коліно (з липучками) заважала і надав перевагу звичайному еластичному бинту.
З досвіду при їзді під сильним дощем в умовах вологості гір при температурі 10-12 градусів відчуття як при 3-4 градусах, в таких умовах страждають коліна і їх зв*язки (страхуються пластирями з перцю), сідниця (переохоложення в умовах поганого кровопостачання) і бронхи (ризик запалення, якщо немає терміка).
В загальну аптечку добавлю: кетанов/дімедрол в ампулах зі шприцами, еластичний бинт сумою 7м, вугілля/фервекс, вата/бинт/ножниці/голки/нитки, хлоргексидин, широкий пластир, можу поділитися баралгіном/хлорфіліптом.
Також беру: вижимку для ланцюга (8-9 шв.), літнє масло ланцюга і насос високого тиску для вилки.
Також можу везти всю або частину аптечки, проходив одноденний курс першої допомоги, можу записатися в помічники медику
Щодо вібрейків: я також на вібрейках, при повній спорядженій масі в 120 кг особливих проблем під дощем при умовах коли можна їхати не було, максимум скрип пару хвилин після початку їзди на мокрих непрогрітих дисках. На нашому маршруті в дощ мабуть значно актуальніше якість покришок (на глиняних і піскових намулах буде зносити, сліки самовбивство).
У меня вес под 80, потому буду скатываться ооочень нееее спееешааа, думаю обойдётся.
В меня аналогично, и проблемы, кроме как подскользнуться намыве на повороте, не вижу
Под дождевикам:
вы берете с куртка+штаны с мембраной + бахилы или просто дождевик-пончо для пеших за 300 грн. или просто одноразовый с клеенки за 12 грн.?
Если кто берет средний вариант типа дождевик-пончо (ещё и для велосипеда), поделитесь ссылкой пожалуйста, готов скооперироваться