Ідея та мета велопоходу, країна/регіон проведення
Мета велопоходу: покатати рельєфом і полями, попірнати у море, помилуватися краєвидами.
Регіон проведення - Кіпр.
Склад учасників (ПІП або нікнейми)
Ul@senko
Катя Котенко
Maks(MiB)
LarissaV
leh.valensa
☆Al€nushk@☆
Andersen_bc
мій гість (інкогніто )
Пройдені GPS-треки або схема пройденого маршруту на карті
у звіті
Дати проведення походу, дати активної (велосипедної) фази походу
5-16 листопада 2016 р.
Довжина активної (велосипедної) фази походу, дистанції по ходовим дням, набір/скидання висот загальні/по днях (для гірських походів)
велосипедна фаза - 6-15 листопада, дистанції по дням
38 км, набір/скидання 228 м
78 км, набір/скидання 535 м
90 км, набір/скидання 1377 м
62 км, набір/скидання 232 м
30 км, набір/скидання 209 м
82 км, набір/скидання 1508 м
38 км, набір/скидання 228 м
100 км, набір/скидання 1853 м
89 км, набір/скидання 1401 м
17 км, набір/скидання 451 м
Бюджет поїздки, загальний і за складовими: квитки, харчування, проживання, екскурсії і т. д.
- квитки - МАУ 5000-7000 грн з багажем, в залежності від того, хто коли купував (нині ціни можуть бути інші)
- трансфер аеропорт - готель і назад - 30 євро з особи в один бік
- проживання 10-15$ за ніч, в залежності від розміру квартири (ті, хто проживають в комплексі, безкоштовно можуть користуватися гриль-зоною, трьома басейнами, сауною і хамамом, спортзалою, також на території є ресторан)
- вхід в замок Кантара 5 лір
- харчування - індивідуально (в мене пішло біля 200 $, але це ні в чому собі не відмовляючи + смаколики/подарунки додому).
Приблизні ціни на продукти під спойлером (УЧАСНИКИ, хто пам"ятає ще щось із цін - доповніть будь-ласка)
Ціни на жаль пам"ятаю лише приблизно
:
- макарони 2-8 лір
- куряче філе 17 лір за 4 шт
- сир 10 лір за упаковку біля 200 г
- батончики/бісквіти 1-3 ліри (вибір хороший)
- чай 15 лір за пачку 500 г (надзвичайний!!)
- із фруктів найдорожчими були шарони - біля 15 лір за кг, мандарини, гранати 3-8 лір (якщо не зраджує пам"ять)
- йогурти (НАГАДАЙТЕ ПЛЗ!)
- лаваші 5-10 лір (в залежності від розміру і кількості в пачці) - дууууже смачні
- картопля 3 ліри
- тунець 2 банки 8 лір (брали на сніданок, до макаронів з сиром)
- ціну на сібас і дорадо на жаль не пам"ятаю, але досить доступно: вечорниця з тазиком овочевого салату і рибою на грилі нам обійшлася у 20 лір з особи.
Рибу продають вже чищену, готову до приготування. Ловити її в спеціальних магазинах треба після обіду, годинці о 16.
Інша інформація
- Багато чого описано у звіті по весняній поїздці
ТУТ
- Північ добре підходить для тих, хто хоче відпочити від міської біганини, насолодитися одночасно горами і морем. Життя тут рухається повільно, встигаєш помічати багато цікавого навколо.
Великі міста сучасні, повні туристів/студентів, маленькі ж - класичні провінції: кози/корови/індики, ферми, поля. Оцей кадр добре демонструє симбіоз цивілізації і села
Тим, хто прагне цивілізації/двіжняка/надсучасних місць тут скоріше за все не сподобається, особисто я обожнюю такі місця, тому в березні планую
поїхати знову.
З іншого боку, на пляжі біля комплексу котеджів був пристойни вайфай, хоча відпочиваючих вже не було, неприв"язані SUP-дошки і каяки - бери і насолоджуйся, безкоштовно і без наглядачів: загалом пляж біля комплексу геть не нагадує провінційний пляж
- Тут маса грунтів, грейдерів, приємний рельєф (без захмарних градієнтів), поряд море і при цьому дуууже мало людей (березень, листопад) - про що ще можна мріяти? Особисто для мене це ідеальний відпочинок.
- Знову ж таки, все залежить від того, як прокладати маршрути. Ми катали переважно полями/по хребту, лише іноді заїздили у цивілізацію.
- Якість асфальту мені складно оцінити, але те, що ми бачили, на висоті. Також зустрічали шосерів, значить і для них там є де розігнатися.
- Валюта - турецька ліра, курс біля 370 лір за 100 доларів. Гроші міняють в будь-якому магазині (даєш долари, здачу отримуєш в лірах).
Євро краще не везти, оскільки курс обміну дещо нижчий від банківського, на відміну від доларів. В нашому випадку євро варто брати лише на трансфер (бо ціна оголошена в цій валюті), всі інші гроші краще в доларах.
- Магазини - так як у нас, на кожному кроці, хіба у великих містах. В селах не завжди знаходили, тому харч і воду на весь день брали з собою.
Місцеві казали, що спокійно можна постукати до людей і попросити питної води, ніхто не відмовить.
- Харчі - ковбасу на бутерброди краще везти з собою, тут вибір цього продукту не дуже і ціни кусючі. Ще з собою брали гречані пластівці (бо їх не треба варити) і вуглеводи (батончики/бісквіти/харібо).
Вуглеводи можна не везти - тут непоганий вибір.
- Оскільки веломагазинів тут помічено не було, ремкомплект по максимуму варто мати з собою.
- Восени місцевість багато на колючки, дуже бажано залити герметик у колеса (навесні з цим простіше).
ПІДГОТОВКА ДО ПОЇЗДКИ
Якщо з квитками, трансфером і житлом допомогли хороші люди (дуже дякую, Таня
і Валентин
), то у розробці маршрутів покладатися довелося лише на себе.
Доріг на карті openstreet дуже мало, тому малювати доводилося переважно по знімкам гугл-карт, паралельно аналізуючи градієнти у strava (адже хотілося їздити, а не ходити).
Тут дороги прокладені дещо інакше, ніж у нас (тут не поселення будуються біля доріг, а дороги прокладені "сонечком" від кожного містечка і села), тому, не дивлячись на те, що всі маршрути до 100 км, деякі з них займали до тижня часу.
До речі, і минулого, і цього разу був один і той же баг: за всю поїздку мали одну дорогу, яка виявилася не дорогою, а руслом річки (хоча на знімках русло і дорога виглядають однаково
).
ЗВІТИ ПО ДНЯМ:
- 5 листопада, день 0:
прибуття
- 6 листопада, день 1:
розкатка-матрас на пляжі
- 7 листопада, день 2:
розкатка-рівнина
- 8 листопада, день 3:
замок Кантара
- 9 листопада, день 4:
Вароша, Фамагуста, Саламін
- 10 листопада, день 5:
дньовка
- 11 листопада, день 6:
на північне море
- 12 листопада, день 7:
від"їзд Каті і Макса
- 13 листопада, день 8:
шторм на північному морі
- 14 листопада, день 9:
по руслу річки
- 15 листопада, день 10:
закатка
- 16 листопада, день 11:
відліт
Краще зноситися, аніж заіржавіти.