Шануймося, панове
Навесні цього року придбав Cube Hyde Race у комплектації urban life configuration. Велом загалом задоволений. Практичний гібрид, що не потребує зайвого догляду.
Із безперечних плюсів:
+ планетарна втулка Alfine 8. Вистачає для всього. На відміну від Nexus-а, перемикання швидкі й точні. Надійність надзвичайна.
+ карбоновий ремінь. Ніякого миття, профілактики та регулярної заміни ланцюга. На додачу до цього ще й тиша.
+ жорстка та порівняно легка рама
+ добрий накат
+ без проблем ставиться гума 28х2". Що я і зробив, поставивши Schwalbe Big Apple
+ стокова вага ~10.5 кг
+ рігідна вилка із алюмінію
+ накат й нічогенька середня швидкість (навіть в новачків)
Мінуси:
- дуже й дуже жорсткий як для міського велосипеда. Воно не пристосоване для наших "доріг" (навіть для Києва)
- для гібрида все ж таки важкуватий
- гальма. стокова шиманівська гідравліка не додає впевненості на швидкості. Гальмівний шлях занадто довгий. Особливо за вологої погоди. Тут точно потрібна заміна
Вже зроблені модифікації:
+ педалі замінені на shimano saint. Так, знаю що даунхільні топталки. Але система підшипників на них надзвичайно довговічна (порівняно із волговськими промами). Вага невелика. А ергономіка просто чудова. Мабуть, багато із вас радитимуть контакти. Але я до них ще морально не готовий
+ стокові гріпси замінені на kls poison
+ передня оптика - infini super lava
+ задня оптика - Meilan X5
+ вже зазначена вище гума.
Прошу поради:
1. як й за рахунок чого зменшити вагу? Й чи варто це робити? Бюджет на модифікації- до 15К грн
2. які гальма є сенс сюди ставити?
Дякую за поради. Всім нам - теплої осені й довгого сезону.