Ось я трохи підсів на шосе
Один хороший друг італієць мого тестя віддав йому велосипед своєї молодості, на якому він виступав на місцевих перегонах...
Мій тесть хотів поставити на нього товстіші колеса і "зручніше" кермо... я не витерпів такого знущання (хоч і в планах) над велосипедом і збрав його під своє крило...
дістався він мені в такому вигляді (і це я його попередньо помив перед тим як заносити в квартиру ):
Одже апарат MOSER рік випуску хз (орієнтовно кінець 60-х) все обладнання по кругу campagnolo задня перекидка campagnolo nuovo gran sport, сідло замшеве selle italia.
Обода під трубки, але була лише одна трубка, як не дивно жива
Що було зроблено:
1. відчистив і змазав його, бо за надцять років простою на нього важко було дивитись
2. нашов бу колеса (так як на шосе не їздив, то був страх що трубки на наших дорогах не протянуть довго....) пердня втулка joytech, задня shimano тільки яка саме хз.. обода здається Weinmann, були білими, але попередній власник криворуко пофарбував в чорний буду змивати чорну фарбу взимку. Колеса взув в Conti ultra sport 700*25
3. замінив галмівні тросики і колодки
4. замінив обмотку керма
5. замінив ланцюг
6. поставив тукліпси (хочеться звичайно контакти, але покищо не визначився які взяти....)
7. перевісив велокомп з свого МТБ якого тепере використовю тільки у вихідні, коли з сімєю на природі катаємось
в результаті вишов такий апарт:
в планах на зиму розібрати і перефарбувати (з піскоструйною обробкою) так як місць ржачини не перерахувати. і нарешті відчистити так щоб блищав як ..... на сонці
можливо перетянути спиці на старих колесах і взути їх в трубки, типу парадний варіант
Вел використовю для катання зранку перед роботою (30 хв інтенсиву для гарного настрою і самопочуття).
По відчуттям....
Стальна рама просто щось неймоврне, не розкачується але в той же час згладжує всі нерівності і вибоїни, таке враження що їдеш не на тоненьких шосейних колесах а на якомусь фетбайку
Сідло це щось неймовірне, настільки зручене і комфортне, що я тепер думаю яке мені на МТБ купити , дуже далеко ще не їздив, але після 60 км відчуття просто супер (тягнуло мязи, бурчав живіт, але зад тихенько тішився )
Іншими словами, я трохи прихворів темою шосе
якщо в когось будуть корисні думки чи поради при переборці цього вела, зрадістю вислухаю....