Повідомлення AlexGer » 28.2.17 14:36
Все пройшло добре, дуже дякую організаторам та учасникам!
Хочу висловити декілька моментів.
Перше. Дуже хороша ідея голосування. Оскільки при голосуванні на форумі люди керуються в основному назвою та фоточками, тобто оцінюють лише звіт, а не сам похід.
Я впевнений, що більше 90% не читали всі звіти, а більше 70% навіть не відкривали всі звіти. При цьому судді оцінювали по багатьом важливим критеріям, в них є досвід.
Уявляю скільки часу зайняло лише прочитати все, а ще потрібно передивитись треки, їх оригінальність, важкість, підготовку та ін.
Адже можна проїхати 100 км за 5 днів по 20км вдень по тур пам'яткам, при цьому на кожному кроці ставити штатив, зеркалку, група буде зупинятися позувати під різними ракурсами.
А можна проїхати 150 км за день по абсолютно новому маршруту, де ніхто досі не був, він буде не менш цікавий та фотогенічний, але при цьому група буде рухатись у своєму темпі, щоб встигнути проїхати, а фотораф окрім цього зупинятися/наздоганяти кожен раз щоб лише зробити одну швидку фотографію.
Тобто перший випадок виграє у глядачів, а другий у суддів...
Друге. Пропозиція. Якщо к-сть звітів буде така ж або більше, то зробити більше номінацій у глядацьких симпатіях. Наприклад просто обирати перше місце в кожній номінації. Адже шансів виграти у одноденних та пвд перед багатоденками, особливо по зарубіжжю майже немає. При цьому не треба збільшувати загальний призовий фонд, просто трохи перерозподілити. Може так буде більше стимулу для участі іншим, тому що я був ну ДУЖЕ здивовайний майже відсутністю конкуренції в одноденних та ПВД, а такі походи проходять по декілька разів кожні вихідні, за цілий рік їх просто сотні.
Третє. Пропозиція. Заохочувальні призи роздавати не учасникам походів, а може трішки кращі призи, але тільки організаторам(що не зайняли призових місць). Більшості учасників походів пофіг і на конкурс і на призи, які їм роздають. А якщо роздавати якісь більш вагомі(трохи) оргам, то буде більше звітів та більша конкуренція, а це завжди цікавіше.
Четверте. Пропозиція. Замість об'єднання категорій зробити кількість призових місць в кожній номінації пропорційно кількості звітів у категорії. У суддів роботи не додається. Наприклад: 1-3 учасників-1 призове, 3-5 два призових, 5-10 три призових, 10-15 чотири і т.д. Знову ж таки більша конкуренція - цікавіше. Просто якщо об'єднувати категорії, то у "нижчої" помітно менше шансів, що й трапилось цього разу.
П'яте. Пропозиція щодо організації дня нагородження. Розробити та завчасно публікувати план заходу, та зробити його більш цікавішим. Коли я дзвонив учасникам свого походу, щоб дізнатися їх прізвища та запрошував на нагородження, то при питанні "а що там буде?" у мене був ступор. Навіть я не знав що там буде окрім нагородження, не знав як можна заохотити людину витратити половину вихідного дня, щоб туди приїхати. Бо саме живе спілкування та бачення того, що всі переможці такі ж звичайні прості люди і буде більше спонукати до організації новачками ніж всі форумні повідомлення.
Ту должна быть какая-то умная фраза, но будет абыр...