Але тверезо оцінивши свої можливості, я збагнув що проїхати 2500 км не вистачить ні часу відпустки ні коштів, було вирішено розбити "маршрут своєї мрії" на частини. Найцікавішим відрізком виявився Краків - Будапешт.
Отримавши відстань 400 км вже можна було планувати поїздку на 4 дні по 100 км в день. Але проглянувши графік висот, я розбив трек на 5 днів щоб помилуватися горами, а не "лосити" висолопивши язика

Одному їхати мені не захотілося, тому створив тему на форумі у розділі Походи. Для такої поїздки ідеально підійшли вихідні на травневі свята із 1.05 по 10.05, хоча був ризик долати велику відстань на початку сезону без розкатки. Тому навіть попередивши всіх бажаючих приєднатися про можливі ризики, ніхто не злякався. Отже команда євроінтеграторів набралася відносно швидко і ми почали тернистий шлях підготовки подорожі.

Основним стратегічним завдання стало відкриття Шенгенської візи. Так як самотужки я виїжджав за кордон вперше, то довелося ретельно вивчити всі правила Візового центра VFS Global. Весь список необхідних документів та вимоги до них є тут - http://www.polandvisa-ukraine.com/touri ... ments.html. Найтяжчим пунктом став:
Документи, що підтверджують головну мету перебування.
"Підтвердження бронювання готелю.
Підтвердження повинно містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена, паспортні дані всіх осіб, що подорожують, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати, яка повинна складати мінімум 50 % у випадку резервації в Польщі, в інших державах Шенген – 100 %, а також печатка готелю і підпис відповідальної особи."
Збір цих документів зайняв приблизно два місяця. Робота із сайтом Booking.com стала моєю повсякденною рутиною

"Hello, my name is Andrii. I am from Ukraine, Kiev. I am a leader of a group of 6 people to travel from Krakow to Budapest on bicycles with 1 to 8 May. Our route will pass through the beautiful city Zakopane (місто мінялося в залежності від географії бронювання). We wanted to stay for the night from 2 to 3 May (дата змінювалася). To obtain a visa, we need to receive your pre-payment documented on letterhead. Please sent me invoice for payment. Or sent your bank details: 1) The IBAN number: 2) SWIFT code: 3) Name of the Beneficiary:".
Цей лист також надсилався на офіційний e-mail готелю знайдений на сайті. Скасовувалися бронювання, які не мали зворотнього зв'язку на протязі тижня. Як я зрозумів пізніше, то нас ігнорували через банальне незнання англійської мови

KOD SWIFT: BPHKPLPK ;
IBAN: PL 88-10600076-0000321000137409 ;
Adres Banku: Bank Przemysłowo Handlowy w Krakowie
За цими даними я здійснював через Приват 24 SWIFT переводи в Євро. Після отримання переводу, готель надсилав лист-запрошення із наступною інформацією
"We confirm, that ... список всіх подорожуючих... had booked accommodation in St BarbaraGuest House, from 5th of May til 6 th of May 2016 (1 night). This booking hadbeen paid 100% in advance - we have already recieved the money (90.0 Euro) to ourbank account -IBAN number: HU40 64000015 1010 71600000 0000 SWIFT code: TAKBHUHB, Guestdetails: Petrenko Andrii date of birth ... passport number ...
Лист обов'язково повинен бути оформлений на офіційному бланку готелю із логотипом, печаткою та підписом.
Решта бумажні не завдала клопоту і ми зібралися атакувати Візовий центр VFS. З першого разу документи у нас не прийняли через помилки у деяких листах і невідповідність резервування житла у Будапешті всім вимогам. Справа у тому, що в Будапешті була проплачена квартира через брокерське агентство на сайті https://ru.airbnb.com. Ці документи визнали не дійсними через "наявність третіх сторін в угоді оплати житла ". Тож нам довелося "переселятися" (документально) у готель та оплачувати його для того щоб отримати документи для візи. Історія закінчилася тим, що ми жили в квартирі, а гроші за готель нам так і не повернули

to be continued...